op werkdagen voor 12 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

Droomdeurtjes; gevoelens leren uiten

Droomdeurtjes; speelgoed dat kinderen ontzettend uitdaagt hun fantasie te gebruiken en gevoelens te uiten. Vorige week schreven we een blog over het belang van fantasiespel. Omdat we daar veel positieve reacties op kregen lichten we nu een stuk speelgoed uit dat hier enorm bij past.

Het Droomdeurtjes pakket

Een standaard Droomdeurtjes pakket bestaat uit een droomdeurtje, een brievenbusje en een sleuteltje. Je kind zet dit op een leuk plekje, bijvoorbeeld bij de plint in de slaapkamer. De eerste nacht wordt de sleutel weggehaald, en dat betekent dat een elfje of draakje vanuit de sprookjeswereld door het deurtje heen is gekomen om vriendjes te worden met een mensenkindje. Het fantasiespel kan beginnen!

Uiten van gevoelens

Droomdeurtjes nodigen kinderen uit om hun gevoelens, gedachten, zorgen en ideeën te delen. Of ze dat nou doen middels een tekening of een briefje, dat maakt niet uit. Ze kunnen zelf een manier vinden waarop zij zich goed kunnen uiten. Zo bevordert een Droomdeurtje niet alleen het inlevingsvermogen, de fantasie en creativiteit, maar geeft het kinderen ook handvatten in het uiten van hun gevoelens.

Het allerleukste is natuurlijk als het elfje of draakje ook terugschrijft. Ingaat op wat het kind geschreven heeft, een luisterend oor biedt en misschien zelfs wel wat advies geeft. Voor jou als ouder geeft het een goed inzicht in waar je kind mee bezig is. Welke gevoelens er spelen en waar behoefte aan is. Het kan een mooie uitnodiging zijn om een gesprek te beginnen over de binnenwereld van je kind; dieper contact dus!

Magisch denken

Vanaf het moment dat kinderen het concept van Sinterklaas begrijpen, en hier dus in ‘geloven’ is het magisch denken aanwezig. Meestal zo rond de 3 jaar oud. Dit is het moment waarop Droomdeurtjes interessant worden voor kinderen; ze geloven in hun elfje of draakje, kunnen zich er in inleven en zijn dolblij met elk briefje of andere boodschap die ze krijgen. Wanneer kinderen nog zo jong zijn zullen ze bijvoorbeeld een tekening maken voor hun elfje of draakje; goed voor de ontwikkeling van hun expressief vermogen. Als ze wat ouder worden kunnen er echte briefjes worden geschreven; een oefening in schrijven én in het onder woorden brengen van gevoelens en gedachten.

Een Droomdeurtje voor elke situatie

Een Droomdeurtje helpt kinderen in het verwerken van alledaagse ervaringen en ondersteunen in bijzondere situaties. Zo is een Droomdeurtje leuk voor alle kinderen die bezig zijn met fantasiespel, maar worden ze ook vaak gebruikt bij kinderen die ‘s nachts in bed bang zijn, kinderen die uit logeren gaan spannend vinden, een tijdje in het ziekenhuis moeten verblijven of zich moeilijk kunnen uiten.

Droomdeurtjes, een introductie

Hier volgt nog een leuk stukje tekst dat te gebruiken is om het droomdeurtje bij kinderen te introduceren. Deze tekst komt van droomdeurtjes.nl

In het Droombos wonen elfjes & draken, lieve vriendjes die ‘s nachts uit vliegen gaan.Terwijl de maan op hun vleugeltjes schijnt, vliegen zij door kleine droomdeurtjes de ‘echte’ wereld in. Hier zorgen ze ervoor dat de kinderen goed slapen en mooie dromen beleven. Soms strooien ze wat sterrenstof of laten ze een lief briefje in het brievenbusje voor je achter. Ze leven met je mee en geven je complimentjes, moed om iets dappers te doen of het vertrouwen dat alles goedkomt in lastige situaties. Wist je dat de elfjes & draken zelf ook graag post ontvangen? Vol spanning kijken ze ‘s nachts in het brievenbusje en hopen ze op een briefje, tekening of knutselwerk. Ook vinden ze het erg leuk om te lezen wat jij allemaal meemaakt! Door het Droomdeurtje een mooi plaatsje in jouw slaapkamer te geven, zorg je ervoor dat de elfjes & draken tijdens hun nachtelijke avonturen ook bij jou op bezoek komen en je laten meegenieten van alles dat ze meemaken in het Droombos! ​

We verkopen het Droomdeurtje in vier verschillende kleuren: kasteelbrons, naturel, elfenroze en zeegroen. Alle droomdeurtjes worden met de hand gemaakt.

Fotocredits: Wendy Symons Photography

0
    0
    Jouw winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de shop