op werkdagen voor 12 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

Mokulock; duurzame bouwstenen

Lego en Duplo; daar hebben we allemaal wel eens mee gespeeld. Het is ook een van het weinige speelgoed dat in een grote doos op zolder verdwijnt om jaren later voor de volgende generatie naar beneden gehaald te worden. Wat dat betreft is Lego en Duplo zoals wij dat allemaal kennen (namelijk: van plastic) best wel duurzaam te noemen.

Duurzamer alternatief

Maar met de #plasticsoup van tegenwoordig zoeken we toch graag een nóg duurzamer alternatief. Iets dat ook van generatie op generatie meegaat, hetzelfde speelplezier garandeert en misschien ook nog wel nét een stukje mooier is dan al dat plastic. Dat vonden ze in Japan ook. En daar was ineens Mokulock: het duurzame alternatief voor Lego en Duplo.

Welk hout wordt gebruikt?

De bomen komen uit Yamagata, waar goed opgelet wordt welke bomen niet goed groeien doordat ze te dicht op elkaar groeien in de bergen. Deze bomen worden in de winter gekapt zodat het bos kan blijven floreren. Vaak zijn deze bomen niet geschikt voor ‘grote dingen’ zoals meubels en architectuur. Maar inderdaad: juist wél voor Mokulock bouwsteentjes.

Mokulock maakt voor hun bouwstenen gebruik van 6 verschillende houtsoorten zoals hieronder afgebeeld. Elk met een andere geur, kleur en ‘feel’.

De voordelen van hout

Het idee? Kinderen op een speelse manier in contact laten komen met de natuur. Alle bouwstenen zijn uit één stuk hout gesneden en er komt geen lijm, verf of chemicaliën aan te pas. Hierdoor blijf je de houten textuur voelen. Uit onderzoek is gebleken dat hout hetzelfde rustgevend effect op de mens kan hebben als een boswandeling. Daarbij heeft hout een creatieve werking op mensen. Niet gek dus dat veel kinderen lang geconcentreerd blijven als ze met deze houten steentjes spelen.

Overtuigd?

Ben je overtuigd van de voordelen van deze houten bouwsteentjes? Je bent niet de enige! In korte tijd werd Mokulock zo populair dat de leverancier de vraag niet meer aankan, en even geen nieuwe orders aanneemt. Omdat wij een van de eerste verkopers in Nederland waren hebben wij gelukkig nog een aantal doosjes kunnen bemachtigen, maar voor nu geldt wel: op = op.

Handig om te weten: je kunt de houten bouwsteentjes ook gebruiken op Lego en Duplo, dus het kan een mooie aanvulling zijn op je al bestaande collectie! Shop hier onze mooie houten bouwstenen.

0
    0
    Jouw winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de shop