op werkdagen voor 12 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

Reiger en de Raaf’s Favorieten van @mama.mine

Willemine Bunk is moeder van 3 kinderen; Jonah van 8, Ezra van 5 en Salomé van 2. Met ruim 11.000 volgers op Instagram kun je haar een ‘mommy influencer’ noemen (ook al schrikt ze zelf van dat woord ;)). Maar daarnaast is zij ook ambulant begeleider vanuit het cluster 3 onderwijs én in te huren als fotograaf voor prachtige familyshoots. Kijk vooral even op haar fotografie account @Willemine.fotografie, want dit sfeertje wil je!

Naast dat ik dol ben op de plaatjes die Willemine op haar feed plaatst, vind ik het ook leuk dat ze bezig is met duurzaamheid. Ze begon bewuster te kopen toen ze merkte dat het huis dichtslibde door al het speelgoed (herkenbaar, anyone?!). Daarbij merkte ze: hoe meer speelgoed, hoe minder er écht gespeeld werd. En omdat zij en haar man allebei handig zijn, maken ze tegenwoordig ook dingen zelf in plaats van het te kopen. Hoe inspirerend is dat!? Tijd om haar het één en ander te vragen.

Willemine en haar drie kinderen

“Wanneer speelgoed een ‘open einde’ heeft,
wordt er hier veel langer mee gespeeld”

Wat vind jij belangrijk bij het kopen van speelgoed voor je kinderen?

“Dat het de ontwikkeling van de kinderen stimuleert. Speelgoed waarbij je op een knopje moet drukken en er wordt van alles voor je afgespeeld, hebben we hier dan ook niet in huis. Sowieso heb ik een hekel aan speelgoed dat lawaai maakt :).

Dat het de ontwikkeling moet stimuleren klinkt heel voorbeeldig, maar ik zie ook echt in de praktijk dat de kinderen te kant en klaar speelgoed veel sneller weer zat zijn. Wanneer het speelgoed een meer ‘open einde’ heeft, wordt er hier veel langer mee gespeeld.

Ook vind ik het belangrijk dat we in huis verschillende soorten speelgoed hebben. Ik probeer in de schijf van vijf genoeg evenwicht te hebben. Die schijf van 5 voor speelgoed bestaat uit: creatief, constructief, cognitief, sociaal en motorisch spel”.

Omdat Willemine mij graag wilde helpen met het beantwoorden van deze vragen en ook nog eens prachtige foto’s van de producten kon maken, heb ik haar wat uit laten zoeken in onze shop. Ze koos voor de Crayon Rocks en Mandala’s van Grapat.

Je hebt gekozen voor de Crayon Rocks, waarom spreekt dit product je aan?

“Salomé houdt heel erg van kleuren. Ze heeft het waterverven helemaal ontdekt en kleurt veel met stiften, maar ik wilde graag iets anders proberen. Nu werk ik als ambulant begeleider vaak samen met een ergotherapeut en die raadde al eens eerder de Crayon Rocks krijtjes aan omdat het de goede pengreep zou bevorderen. Dus het leek me leuk om ook eens thuis te proberen. En echt; het werkt ontzettend goed en niet alleen Salomé heeft er ontzettend veel plezier van, maar ook Ezra kleurt er veel mee. En dat terwijl hij helemaal niet zo graag kleurt!”

“Een ergotherapeut raadde mij al eens eerder Crayon Rocks krijtjes aan omdat die de pengreep zouden bevorderen”

Ook koos je voor 2 setjes mandala’s van Grapat, waarom?

“Ik wilde een bak voor sensomotorisch materiaal maken en zocht daarbij wat kleine vormpjes waarmee ze oa. in het Kinetisch zand kon spelen.

Salomé kreeg het van Sinterklaas, maar de volgende morgen hadden de jongens het al gebruikt als bos bij het kasteel van blokken wat ze hadden gemaakt en werd het voer voor de knuffelhondjes. Ik vind het leuk hoe dit speelgoed dus overal bij gecombineerd wordt.

Sensory bak
Foto door Willemine.fotografie
Spelen open ended
Salomé in haar fantasiespel
Vooral bij Open Ended speelgoed hoor ik vaak dat ouders bang zijn dat hun kind niet weet hoe er mee te spelen. Moet jij soms je kinderen helpen om tot spel te komen?

“Ja, soms moet ik ze echt wel even helpen. Ik heb nu een speelmat op de grond liggen en merk dat dat dus al heel erg uitnodigt tot spel als ik daar iets op zet. Als er een poosje niet met de muisjes van Maileg is gespeeld, zet ik die klaar op de mat zodat het al uitnodigt tot spelen.

Maar over het algemeen hebben de kinderen best veel fantasie om zelf hun spel te beginnen merk ik. Vooral de jongens hoef ik bijna nooit aan te zetten tot spelen. Bij Salomé leg ik dus wel geregeld een puzzel o.i.d. klaar, omdat ze veel kleiner is en de grote ruimte waarin zoveel te doen is niet altijd nog kan overzien.”

Welk product van Reiger en de Raaf staat nog op je wishlist?

“De sorteerbak van Grapat. Hij lijkt me ook erg fijn om de mandala’s en andere vondsten waar ze veel mee spelen (steentjes, eikeltjes e.d.) in te kunnen opbergen. Salomé houdt ook erg van sorteren. En verder de winterboom van Papoose om de seizoenstafel verder aan te kleden. De seizoenstafel is hier trouwens geen pronkstuk, want Salomé wil er altijd elke dag mee spelen. En muisjes van Maileg en en… teveel moois wat het moeilijk maakt te kiezen!”

Lieve Willemine, heel erg bedankt voor je uitgebreide antwoorden. Ik denk voor veel lezers heel herkenbaar en voor mij zeker inspirerend! Wil je meer zien van Willemine en haar gezinsleven? Check dan @mama.mine.
0
    0
    Jouw winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de shop