op werkdagen voor 12 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

Reiger en de Raaf’s favorieten van @chantalstols

Chantal Stols is moeder van twee dochters: Aimée en Zélie van 4 en 2. Daarnaast was zij een van de eersten die begon met een online droogbloemen shop, nog voordat het een hype werd. In haar webshop AIMÉLIE kun je de mooiste kransen en boeketten scoren. Ik vind haar als moeder en onderneemster heel inspirerend en daarnaast heeft ze een zwak voor het speelgoed dat ik verkoop, dus het was logisch dat Chantal de volgende op mijn lijstje was om haar van alles te vragen! 

Eerst even over jouw webshop AIMÉLIE, hoe ben je op het idee gekomen om hiermee te beginnen?

Ik heb een fashion achtergrond en toen ik zwanger was van Aimée werd mijn contract niet verlengd. Ik koos ervoor om dat als een teken van het universum te zien dat ik voor mezelf moest beginnen. Ik kreeg al vaker van vrienden te horen dat ik een goede personal shopper en stylist zou zijn, dus daar begon ik mee. Na dit een jaar gedaan te hebben, had ik een klant die ging trouwen en die graag wilde dat ik de styling van haar bruiloft deed. Een mega leuke uitdaging die ik met beide handen aangreep. Voor die bruiloft werkte ik met verse bloemen en ik merkte dat ik het heel leuk vond om mooie boeketten te maken. Ik had al het idee dat droogbloemen hip gingen worden dus zonder er lang over na te denken bestelde ik wat verschillende droogbloemen, maakte er bosjes van en schoot wat foto’s. Vervolgens bouwde ik een webshop in een halve dag, en op mijn 30ste verjaardag lanceerde ik AIMÉLIE shop!

Chantal met haar twee dochters

Wow, ‘start before you’re ready’ past wel bij jou dus? Liep het meteen goed met AIMÉLIE?

Ik had vrij snel een samenwerking met mooie merken zoals Naïf en Studio Noos. Dat was erg fijn voor mijn bekendheid en daardoor liepen mijn boeketten goed.

Heel inspirerend om te horen, ik zou hier nog veel langer over kunnen kletsen met je. Maar laten we het over speelgoed hebben 🙂 Wat vind jij belangrijk bij het kopen van speelgoed?

Dat het duurzaam en kwalitatief is. Ik koop weinig speelgoed voor de kinderen, dus als ik iets koop dan moet het wel van mooie kwaliteit zijn. Ook vind ik het belangrijk dat veel speelgoed van mijn dochters ‘open-eind’ is, zodat de fantasie gestimuleerd wordt. 

Ben je daar altijd mee bezig geweest, met bewust kopen voor je kinderen?

Eigenlijk vanaf de geboorte van onze tweede dochter Zélie ben ik me er meer in gaan verdiepen. Maar dat komt ook omdat je er nu meer bewust van gemaakt wordt door media zoals Instagram. Voor mezelf ben ik inmiddels helemaal overgestapt op duurzame kleding, voor de kinderen vind ik dat, qua kleding, nog lastiger dan met speelgoed. 

Ja, want je hebt best wel wat producten van ons in huis he, kun je daar iets over vertellen? 

Zeker, ik heb bijvoorbeeld de Montessori Weerblokken zodat ik het met de kinderen kan hebben over welk weer het vandaag is. Maar ook als ik ze gewoon op tafel leg worden ze meteen gepakt om mee te spelen. De bak met schrijfzand heb ik aangeschaft met het idee om letters te gaan oefenen, maar ook daar bedenken ze vaak zelf eigen dingetjes mee. Er hoeven natuurlijk niet meteen letters in geschreven te worden. Met de pas gekochte jaarring wil ik graag een nieuw ritueel in het leven roepen. Bijvoorbeeld ‘ s ochtends bij het ontbijt; welke datum is het vandaag, en welke maand? En daar dan even over kletsen. De droomdeurtjes heb ik in huis gehaald in de hoop dat het Aimée en Zélie gaat helpen om beter in te slapen, want daar hebben ze allebei moeite mee. 

Het klinkt alsof jouw meisjes vrij snel lekker beginnen met spelen, klopt dit of moet je ze soms ook op gang helpen? 

Soms duurt het wel even voor het spel echt op gang komt hoor. Dan leg ik bijvoorbeeld de houten regenboog op tafel en weten ze eerst niet goed wat ze ermee moeten doen. Het helpt dan om er bijvoorbeeld zelf iets mee te bouwen, dan gaan ze vaak dingen nadoen en nemen het spel dan als vanzelf over. 

Regelmatig even door al het speelgoed gaan en sommige dingen weghalen werkt ook goed. Dat is dan een aantal weken later ineens weer heel interessant voor ze. 

Is jullie verzameling inmiddels compleet, of heb je nog een wishlist van producten die wij verkopen?

Ik wil meer gaan doen met de seizoenen, dus veel producten die op de seizoenstafel kunnen en die jullie verkopen vind ik heel leuk. En kinetisch zand! 

Super leuk dat je zo’n fan bent van ons speelgoed!

Ja! Ik vind het ook gewoon heel leuk omdat jij ook een kleine ondernemer bent, en die gun ik het gewoon. Dat persoonlijke en leuke contact is fijn. Daarbij; als ik een cadeautje nodig heb dan weet ik dat ik bij jou sowieso iets leuks en moois ga vinden!

Dank voor ons leuke gesprek lieve Chantal. Ik kan niet wachten om meer van jouw mooie droogbloemen voorbij te zien komen. Wil je ook meer zien van deze ondernemende moeder? Kijk dan op haar persoonlijke Insta @chantalstols of haar droogbloemen Insta @aimelieshop 

0
    0
    Jouw winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de shop