op werkdagen voor 12 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

Speelzijde, wat kun je er mee? Uitleg en ideeën

Wat kun je met speelzijde? Een veelgehoorde vraag. En ik snap ‘m, want de eerste keer dat ik in aanraking kwam met speelzijde schoot het ook door mijn hoofd. Maar nu!! Ik heb me er in verdiept en oh wat ben ik een enorme fan van dit geweldige speelgoed.


Speelzijde is bij uitstek hét voorbeeld van open ended play en geweldig voor het aanspreken van de fantasie van kinderen. Zoals ik hier al uitgebreid uitlegde, is open ended play niets meer dan speelgoed dat geen vooraf bepaald doel heeft. Een puzzel is bijvoorbeeld absoluut geen open ended play, want het is zo klaar als een klontje wat het doel van een puzzel is. Nee, dan deze doeken. Wat kun je er mee? De vraag is eigenlijk: wat kun je er niet mee.

 • Leg speelzijde in de verkleedkist en je kinderen beginnen er spontaan rollenspellen mee te spelen (een cape, een rokje, een jurk, een hoofdband, een staart…you name it)
 • Geef je kinderen speelzijde in de hand, zet een lekker muziekje op en er zal heerlijk expressief mee gedanst worden
 • Leg een stuk speelzijde tussen het speelgoed en het zal gebruikt worden om tenten mee te bouwen, een landschap voor te stellen, een vliegend tapijt of een onzichtbaarheidsmantel
 • Gebruik speelzijde in bad (of neem het mee naar het strand en de zee) and see what kind of magic happens!
 • Pak er cadeautjes mee in


Ook voor baby’s is speelzijde heel fijn. Heb je zelf wel eens écht gevoeld hoe het voelt als je het vasthebt? Het is glad en zacht en het voelt ‘koel’ aan. Super sensorisch dus voor baby’s om hier mee te mogen frunniken en het kan een kalmerende werking op ze hebben. Echt speelgoed dus dat voor de lange termijn leuk is, en jaren gebruikt zal worden op steeds weer nieuwe manieren.

Waar je speelzijde ook vaak terugziet, is op de jaartafel. We hebben niet voor niets naast alle speciale variaties ook effen kleuren ingekocht. Je kunt het heel mooi draperen als achtergrond of basis van je seizoenstafel. Voor elk seizoen een fijne bijpassende kleur. Mijn favoriet is overigens de regenboogkleur, maar dat terzijde.

Echt super veelzijdig spelen dus, dit speelzijde. En vooral: vertrouw er op dat de fantasie van je kinderen instant zal worden aangesproken en dat zij er honderd-en-één verschillende spelletjes mee weten te verzinnen!

0
  0
  Jouw winkelmand
  Je winkelmand is leegTerug naar de shop