op werkdagen voor 12 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

Speelgoed peuter kopen: ultieme cadeautips 

speelgoed peuter kopen: ultieme cadeautips

Ben je op zoek naar leuk speelgoed voor een peuter van twee of drie jaar, maar heb je géén idee met wat voor cadeau een kind op deze leeftijd blij is? Het ís ook best lastig. Speelgoedwinkels staan vól met ontelbaar veel items, originele webshops maken de keuze niet makkelijker en veel gezinnen hebben al manden vol met speelgoed. Tóch wil je een cadeau geven waar een peuter iets aan heeft, dat stimulerend is voor de ontwikkeling en het liefst ook nog duurzaam is.

We kunnen je geruststellen. In deze blog lees je namelijk meer over de ontwikkelingsfases van peuters, welke cadeaus daarbij passen en krijg je maar liefst tien ideeën die aan ‘leuk’, ‘duurzaam’ en ‘stimulerend’ voldoen. 

De (eigenwijze) peuterleeftijd

Eerder schreven we een blog over nuttig speelgoed voor een baby. Iedere baby, hoe klein ook, maakt bepaalde fases door. Bij iedere ontwikkelingsfase past daarom speelgoed. Dat geldt dus ook voor de peuterleeftijd. De peuterleeftijd ligt tussen de 2 en 4 jaar – een heerlijke leeftijd. 

Misschien is het maar al te herkenbaar: peuters en hun duidelijke, soms wat eigenwijze, wil. Je moet ze daarnaast ook goed in de gaten houden, want stilzitten is niet meer aan de orde van de dag. Toch zul je – naast rennen en lopen – ook merken dat peuters steeds meer in staat zijn om écht te spelen. In iedere fase zie je volgende stappen, nieuwe ontwikkelingen en groei. Juist daarom is het zo’n uitdaging om een cadeau te geven dat leuk is, maar ook stimulerend werkt bij deze nieuwe fases. 

Speelgoed voor peuters van 2 jaar

Wat je zult merken bij een peuter van twee jaar is een verbeterde fijne motoriek. Op sociaal vlak vindt ook steeds meer ontwikkeling plaats. Woordjes en zinnen, maar ook het imiteren van anderen is iets wat allemaal bij de sociale ontwikkeling hoort. Natuurlijk gaat dit bij de één wat sneller gaan dan bij de ander, maar dat is allesbehalve erg. Iedere peuter heeft een eigen tempo en eigen ontwikkelingspad. 

Leuke cadeaus voor peuters van twee jaar is speelgoed dat hierop aansluit en:

 • De fijne motoriek stimuleert
 • Een educatief karakter heeft
 • Een sociaal karakter heeft


5 leuke cadeaus voor een peuter van 2 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor je peuter? Met deze vijf ideeën verras je een peuter van twee jaar op ieder verjaardagsfeestje of met Sinterklaas. Bekijk ze hieronder:

 • Open ended speelgoed, zoals de Lola
 • Een blokkenset die wat uitdagender is en waar jaren mee gespeeld kan worden
 • Een pop waar voor gezorgd kan worden
 • Speelgoed met ruimte voor creativiteit, zoals deze PlayMais
 • Deze leuke sorteerboom zodat er – naast motoriek – ook geoefend kan worden met kleuren

Speelgoed voor peuters van 3 jaar

Bij het ouder worden en bij de derde verjaardag van je peuter hoort weer een nieuwe ontwikkelingsfase. Een hele leuke zelfs! Tientallen vragen en gezellige kletspraat, nog meer zelfstandigheid en nog meer fantasie. 

De fijne motoriek, de sociale fase en de wil om steeds meer te begrijpen wordt alleen maar meer ontwikkeld. Het is een fase waarin je peuter echt flinke stappen zet en dat is ontzettend leuk om te zien. Zéker als je speelgoed koopt dat daarop aansluit, waardoor deze fases nog meer gestimuleerd worden. 

Leuke cadeaus voor peuters van drie jaar is speelgoed dat:

 • Meer gericht is op eigen zelfstandigheid
 • De fantasie de vrije loop laat gaan
 • De creativiteit stimuleert 


5 leuke cadeaus voor een peuter van 3 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een peuter van drie jaar voor een verjaardag of voor vijf december? Bekijk dan onderstaande cadeaus eens:

 • Deze uitdagende puzzel waar vormen gematcht moeten worden
 • Sensorisch speelgoed, zoals kinetisch zand
 • Bouwspeelgoed zoals de Magnatiles en voor extra uitdaging de knikkerbaan van Connetix
 • Spelletjes, zoals deze memory (hoe gezellig om samen een spelletje te spelen!)
 • Speelgoed met letters of cijfers (alleen wanneer je kind er interesse in toont, nooit forceren), zoals deze alfabet kaarten die ook aan de hand van de plaatjes gematcht kunnen worden aan houten diertjes


Veiligheid bij speelgoed van peuters

Het lijkt misschien een voor de hand liggend advies, maar toch: je ziet het bij je eigen peuter misschien ook regelmatig, maar peuters houden er soms ineens weer van om dingen in hun mond te stoppen. Ondanks dat veel speelgoed veilig wordt bevonden vanaf 3 jaar, hou toch altijd een oogje in het zeil wanneer je peuter aan het spelen is.

Wist je dat je op onze website heel makkelijk kunt filteren op leeftijd, prijs, maar ook op categorie? Zo vind je altijd een geschikt cadeau of passend speelgoed voor peuters. Veel speelplezier!

0
  0
  Jouw winkelmand
  Je winkelmand is leegTerug naar de shop