op werkdagen voor 12 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

Ontdek Ostheimer, Holztiger en Bumbu Toys: Prachtig houten speelgoed

Ontdek Ostheimer, Holztiger en Bumbu Toys: prachtig houten speelgoed

Eindeloos speelplezier, blije kinderen en ook nog eens prachtig én duurzaam houten speelgoed. Maar welk merk kies je? Welk houten speelgoed is het leukst, beste of zorgt voor de meeste creativiteit bijvoorbeeld? Er is namelijk zóveel om uit te kiezen, dat je soms verdwaald raakt in al het aanbod. Dat snappen we bij Reiger en de Raaf maar al te goed. Vandaar deze blog, om jou de verschillen en gelijkenissen te laten zien tussen Holztiger, Bumbu Toys en Ostheimer én om de keuze voor nieuw houten speelgoed nét een beetje makkelijker te maken. 

Ostheimer, Holztiger en Bumbu Toys

‘Houten speelgoed’, als je deze term al eens opgezocht hebt in Google, weet je het ook: de keuze is reuze. Daarom hebben we in deze blog gekozen voor drie gerenommeerde merken: Ostheimer, Holztiger en Bumbu Toys. Deze drie merken lijken veel op elkaar als je ze naast elkaar ziet. Niet gek dat we veel vragen krijgen over de verschillen tussen de merken. Ze zijn namelijk alle drie tijdloos, duurzaam, veilig in gebruik en ze hebben dezelfde thema’s: dieren. Vooral gelijkenissen zou je denken dus. Toch zijn er ook kleine verschillen. Die lees je hieronder. 

Small World Play

De kans is groot dat jij zelf vroeger al met handgemaakte houten dieren speelde. Houten speelgoed is en blijft namelijk ontzettend populair. Misschien heb je zelf ook al wel met de bekende merken Ostheimer of Holztiger gespeeld. Vroeger was hier nog geen term voor, maar tegenwoordig wordt er gesproken over Small World Play. Dit betekent dat kinderen op een hele speelse manier de houten dieren en poppen kunnen gebruiken om hun eigen fantastie- en miniwereld te creëren. Dat kan al met één dier, met twee of met de hele dierenwereld bij elkaar. En dat is juist het leuke aan dit houten speelgoed: uitbreiden kan zo vaak je wil. 

Het houten speelgoed van Ostheimer, Holztiger en Bumbu Toys kan ook goed gebruikt worden in Small World Play.

Veilig en duurzaam houten speelgoed

Ostheimer, Holztiger en Bumbu Toys zijn alle drie duurzaam. Het houten speelgoed wordt met de hand geschilderd met waterverf en is vrij van schadelijke stoffen. Kinderen kunnen dus veilig spelen en als ouder hoef je je nooit zorgen te maken als je kindje het speelgoed per ongeluk toch in de mond stopt. 

De verschillen tussen Ostheimer, Holztiger en Bumbu Toys

Van de buitenkant lijkt het speelgoed van alle drie de merken best wel op elkaar. Het is hout, handgeschilderd en het zijn dieren. Toch zijn er hier en daar wel wat verschillen te ontdekken. Meer hierover lees je hieronder. 

Houten speelgoed van het merk Ostheimer

Ostheimer is een Duits speelgoedmerk. De dieren van dit merk zijn net wat minder kleurrijk en zien er minder gedetailleerd uit dan de dieren van de andere twee merken. 

De vormen en randen zijn zachter afgewerkt dan de figuren van de andere merken. Als we kijken naar het meest antroposofische merk, gaat de prijs dus zeker naar Ostheimer. De Vrije School kiest niet voor niets voor dit aanbod. Kids- en ‘val-proof’ zijn ze ook zeker. 

De keuze is reuze, want het aanbod van Ostheimer is onwijs groot. Ostheimer loopt voorop als het gaat om dieren én verschillende opties van dieren als we dit merk vergelijken met Holztiger en Bumbu Toys. Het nadeel hiervan? Opnieuw keuzestress..

Ken je deze mega populaire Ostheimer figuren al?

Houten speelgoed van het merk Holztiger

Het duurzame houten speelgoed van Holztiger is ook uit Duitsland afkomstig. Het assortiment is breed en het speelgoed bestaat uit boerderijdieren, wilde dieren of uitgestorven dieren, ze hebben bijna alles! De dieren zijn kleurrijker geschilderd dan de Ostheimer dieren en ook qua vorm zien ze er anders uit. Ze hebben een wat ‘kinderlijker’ uiterlijk dan de dieren van de andere twee merken.

Deze dieren zijn altijd heel snel uitverkocht:

Houten speelgoed van het merk Bumbu Toys

Bumbu Toys is de jongste producent in dit rijtje. Dit Roemeense merk produceert houten speelgoeddieren en -figuren van berkenhout. Deze worden, stuk voor stuk, met de hand geschilderd in prachtige kleuren. De speelgoedfiguren van Bumbu Toys zijn ontzettend kleurrijk en gedetailleerd beschilderd. Nét iets meer dan de andere merken zelfs. 

Bij Bumbu Toys heb je wel de minste keuze qua dieren. Niet zo gek, want de andere twee merken draaien al veel langer mee. Toch komt Bumbu Toys ieder seizoen weer met nieuwe, duurzame opties en breiden ze continu hun aanbod uit. Vallen de dieren ontelbaar keer op de grond? Geen punt, want deze dieren gaan niet snel kapot en dat is ook maar goed met kleine kinderen. 

Heb je onze favorieten al gezien?

Eerlijk is eerlijk: het houten speelgoed van Ostheimer, Holztiger en Bumbu Toys is niet goedkoop als je in één keer alle dieren en poppetjes wil aanschaffen. Daartegenover staat weer dat het houten speelgoed tijdloos is, jaren – en zelfs generaties – meegaat vanwege de kwaliteit en niet snel kapot te krijgen is bij normaal gebruik. Veel mensen beginnen met sparen van één van de merken vanaf de geboorte van hun kind. Welk merk je ook kiest: het is altijd een goede keuze als je voor één van deze drie merken gaat. 

Veel speelplezier! 

0
    0
    Jouw winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de shop