op werkdagen voor 12 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

Connetix vs. Magna Tiles: welke magnetische tegels zijn het leukste voor jouw kind?

Bepaald speelgoed is leuk, tegelijkertijd ontzettend leerzaam én ziet er ook nog eens prachtig uit. We hebben het over de magnetische tegels. Ook wel bekend als de magnetic tiles. De twee populairste merken zijn Connetix en Magna Tiles. We krijgen daarom regelmatig de vraag: welke magnetische tegeltjes zijn nu het beste en wat zijn de verschillen tussen Connetix en Magna Tiles? Vandaar een uitgebreide blog, waarin jij alles leest over beide merken. 

Wat zijn magnetische tegels?

Je leest het eigenlijk al letterlijk terug in de naam. De magnetische tegels van Connetix en Magna Tiles zijn dunne, platte, transparante plastic speeltegels die voorzien zijn van kleine magneetjes aan alle zijden. Deze magneten maken het mogelijk om alle tegels aan elkaar te koppelen, zodat je kind allerlei 2D- en 3D-bouwwerken kan maken. 

We schreven er al vaker over: open ended speelgoed. Magnetische tegels zijn hier een perfect voorbeeld van. Het draait dus niet alleen om speelplezier, maar ook om de ontwikkeling van kinderen. Open ended speelgoed prikkelt de fantasie en creativiteit van kinderen, omdat er letterlijk sprake is van een open einde. Naast de prikkeling van de fantasie en creativiteit stimuleert het spelen met magnetische tegels natuurlijk ook de fijne en grove motoriek van kinderen, omdat ze met hun handjes bezig zijn om er iets moois van te maken. 


Urenlang speelplezier met magnetische tegels

Hoe leuk is het dat kinderen met ‘simpele’ tegels urenlang speelplezier hebben? Van torenhoge kastelen tot pijlsnelle auto’s en van complete boerderijen tot fantasierijke speelparadijzen. De magnetische tegels bestaan uit verschillende groottes en vormen en met een flinke dosis fantasie is letterlijk alles na te bouwen. 

Overeenkomsten tussen de magnetische tegels van Connetix en Magna Tiles

Beide merken zijn op dit moment ongekend populair en dat is niet gek. De magnetische tegels van Connetix en Magna Tiles zijn beide gemaakt van sterk materiaal. ABS om precies te zijn. Het belangrijkste om te weten over dit materiaal is dat het onbreekbaar is en dus jarenlang meegaat. 

Beide producten zijn vrij van BPA, PVC, ftalaten en latex. Dit houdt in dat deze (chemische en synthetische) stoffen of materialen niet voorkomen in de magnetische tegels. De producten zijn dus veilig in gebruik voor kinderen. Niet alleen vanwege het materiaal trouwens, de tegels zijn namelijk groot genoeg voor kinderen van alle leeftijden. 

Wist je dat beide merken met elkaar te combineren zijn? 

Er zijn dus veel gelijkenissen te zien bij de magnetische tegels van Connetix en Magna Tiles, maar uiteraard zijn er ook een aantal verschillen. Die lees je hieronder. 

Verschillen tussen de magnetische tegels van Connetix en Magna Tiles

Hoewel de verschillen niet groot zijn, zijn ze er wel in kleur, gewicht, magneetkracht en prijs. De minimale verschillen staan hieronder uitgelegd.  

Verschillende kleuren

De magnetische tegels van Connetix en Magna Tiles zijn ontzettend kleurrijk. Toch zit er een wezenlijk verschil in de tegels qua kleur. De tegels van Magna Tiles hebben felle kleuren en zijn volledig doorzichtig. De tegels van Connetix bestaan uit een levendig kleurenpalet en bevatten tegelijkertijd ook tegels met pasteltinten. 

 

Tip: bouw de tegels eens tegen een raam aan waar veel zon doorheen komt. Bijzonder resultaat gegarandeerd. 

Gewicht, formaat en magneetkracht

Aangezien de magnetische tegels met elkaar te combineren zijn, zijn de afmetingen van beide merken gelijk. Het gewicht van beide tegels verschilt wel iets. De Connetix tegels zijn namelijk iets zwaarder. Dit komt door de grotere magneten in de tegels. In de praktijk tijdens het spelen, is dit verschil verwaarloosbaar. 

De prijs

Ook hiervoor geldt dat de verschillen niet groot zijn. Beide merken hebben bijvoorbeeld een pakket van 100 tegels. Prijsverschil? €10. Bekijk hieronder de verschillen maar eens:


Veelgestelde vragen over de magnetische tegels

Regelmatig krijgen we vragen over de magnetische tegels. Niet gek ook, want dit unieke speelgoed zit nog niet bij iedereen in de speelbox. Eén van die vragen is wat de beste aankoop is als je nog niets van de magnetische tegels in huis hebt. Ons antwoord? Een set van 100 stuks. Met dit aantal kunnen kinderen ontzettend leuke bouwwerken maken. Twijfel je of je kind dit wel leuk vindt (wij kunnen ons dit bíjna niet voorstellen natuurlijk ;-))? Begin dan met een kleinere set van 40 tegels. Na urenlang speelplezier breid je het net zo makkelijk weer uit met een andere set. 

Een tweede vraag die vaak in onze mailbox beland, is de vraag of we de knikkerbaan aanraden. Eerlijk is eerlijk: het in elkaar zetten is voor kinderen bést wel een uitdaging, maar met een beetje hulp van jou staat er uiteindelijk een fantastisch spektakel. Want als ie eenmaal staat, is er voor kinderen geen houden meer aan. Knikkeren maar! We raden de knikkerbaan aan voor kinderen vanaf vier jaar en ouder.  

Hoewel uitgekeken raken op dit veelzijdige speelgoed onwaarschijnlijk is, kan het natuurlijk wel zijn dat je kind na een tijdje toch toe is aan iets nieuws. Gelukkig zijn er nog veel meer andere leuke sets en uitbreidingen te bestellen van beide merken. Inspiratie vind je hieronder:

Aan speelplezier geen gebrek dus. 

Benieuwd naar ons gehele assortiment? Bekijk dan alle producten van Connetix en alle producten van Magna Tiles voor een compleet overzicht. 

Cleverclixx: nieuw merk magnetische tegels

In juni 2023 is er een heel nieuw merk magnetische tegels gelanceerd: Cleverclixx. Dit merk van Belgische bodem past ook perfect op de andere merken en heeft een geweldige autoracebaan en balletjes voor de ballrun die lichtgeven als ze rollen. Zeker de moeite waard om even te bekijken.

Veel speelplezier!

0
    0
    Jouw winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de shop