op werkdagen voor 12 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

Alles wat je moet weten over de verschillende Maileg formaten

Alles wat je moet weten over de verschillende Maileg formaten

De Maileg muis, de Maileg rabbit en de Maileg bunny zijn er in verschillende vormen en maten. De groottes variëren tussen de mama’s en papa’s, de Maileg muis grote zus en broer, de kleine broers en zussen en de baby’s. Maar ken je ook de ‘micro’ en ‘my’ vormen van Maileg al? Of de maten 1 tot en met 5? Eerlijk is eerlijk: het kan soms een beetje verwarrend zijn. En om verwarring te voorkomen en vooral om je te laten zien welke knuffels leuk met elkaar te combineren zijn, is deze blog er. Een blog waarin je alle formaten van iedere Maileg knuffel terugvindt. 


De formaten van de Maileg muis

De muizen van Maileg zijn er dus in meerdere soorten: papa en mama hebben hetzelfde formaat. Ook de grote broer en zus zijn even groot. Daarna volgen het kleine broertje en zusje en als kleinste formaat is er de baby muis nog. Vier verschillende afmetingen dus. 

Hieronder vind je een overzicht van iedere Maileg muis inclusief het formaat in centimeters. 

De maileg muis: papa/mama, grote broer/zus, kleine broer/zus en babyFormaat
Papa en mama15 centimeter
Grote broer en zus12 centimeter
Kleine broertje en zusje10 centimeter
Baby8 centimeter 

Maileg noemt de broers- en zussen muizen ‘micro’-formaat en de babymuizen het ‘my’-formaat.


De formaten van de Maileg konijnen: bunny en rabbit

Onder de Maileg konijnen vallen de Maileg bunny en de Maileg rabbit. Ook deze soorten knuffels verschillen in lengte. Zo is de Maileg rabbit altijd groter dan de Maileg bunny als het gaat om centimeters, terwijl ze wel dezelfde maat hebben. Als voorbeeld: een rabbit in maat vijf is 75 centimeter terwijl een bunny in maat vijf 64 centimeter is. 

Dit komt doordat de oren van de Maileg rabbit altijd omhoog staan, terwijl de oren van de Maileg bunny omlaag hangen. 

Verwarrend? Valt mee. Kijk maar eens in de tabel hieronder. 


Maileg bunny formaatMaileg rabbit formaat
My
My: 11 centimeter
Micro13 centimeter16 centimeter
Maat 122 centimeter26 centimeter
Maat 226 centimeter32 centimeter
Maat 342 centimeter49 centimeter
Maat 455 centimeter63 centimeter
Maat 564 centimeter75 centimeter

De Maileg muis, Maileg bunny en Maileg rabbit naast elkaar

Nu je weet dat er onwijs veel verschillende groottes zijn tussen de Maileg dieren, heb je misschien ook al wel door dat je hiermee hartstikke leuk kunt combineren. Zo zijn de micro rabbit en de micro bunny weer net zo groot als de papa en mama van de Maileg muis. 

Om het je iets makkelijker te maken, zie je de vergelijkbare maten en dieren hieronder naast elkaar. 

Papa/mama muis15 centimeter16 centimeterMicro rabbit
Micro bunny13 centimeter15 centimeterPapa/mama muis
Grote zus muis12 centimeter12 centimeterGrote broer muis
My rabbit11 centimeter11 centimeterMy rabbit
Kleine zus muis10 centimeter10 centimeterKleine broer muis
Baby muis8 centimeter8 centimeterBaby muis


De Maileg accessoires voor de verschillende afmetingen van de muizen en konijnen

Zijn we er dan met alle verschillende maten? Nee, nog niet helemaal. Aangezien de verschillende Maileg diersoorten wel qua maten overeenkomen, passen daar natuurlijk ook verschillende soorten accessoires en meubels bij. De Maileg meubels zijn namelijk onderverdeeld in het ‘my’-formaat en het ‘micro’-formaat. 

Zo passen dus de babymuizen en het ‘my’-formaat van de rabbit op de ‘my’-formaat meubels. Meubels van het ‘micro’-formaat passen weer bij de muizen van de grote én kleine broer en zus en soms ook bij muizen van het formaat van papa en mama. 

We zijn er nu bijna met alle maten. 

Er is nog één maat meubel onderbelicht gebleven: het ‘mini’-formaat. Dit formaat past bij de maten een en twee van de Maileg bunny. Ondanks de naam ‘mini’ is dit formaat wel een stuk groter dan de meubels van het formaat van ‘my’ en ‘micro’. Volg je ‘m nog? 

Natuurlijk vind je alle beschrijvingen en afmetingen bij iedere productomschrijving in de webshop. En als je in de buurt bent van Reiger en de Raaf, is het natuurlijk net zo gezellig en handig om gewoon in de fysieke winkel langs te komen. Dan zie je de complete Maileg collectie in Breda. Tot dan! 

0
    0
    Jouw winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de shop