Educatief Speelgoed

Spelen moet vooral spelen blijven, maar als kinderen er tegelijkertijd ook nog iets van kunnen leren is dat natuurlijk mooi meegenomen. Educatief speelgoed – of pedagogisch verantwoord speelgoed – waar kinderen mee kunnen spelen, leren, ontdekken en creëren. In onze webshop proberen we een goede balans te houden van ‘gewoon leuk’ speelgoed, en educatief speelgoed (zie hiervoor het kopje leren).

Spelenderwijs leren met Montessori en Steiner

“Leer mij het zelf te doen” is de slogan die centraal staat bij het spelenderwijs leren. Rudolf Steiner en Maria Montessori hebben elk hun eigen methodes ontwikkeld rondom dit idee. Hier zijn de Montessori- en de Vrije School uit voortgekomen. Ons pedagogisch speelgoed volgt hun filosofie van spelenderwijs leren; het eerst eens zelf uitproberen, je laten helpen door andere (oudere) kinderen, vallen en weer opstaan. Als ouder kun je zorgen dat het educatief speelgoed voorhanden is, zodat je kinderen het kunnen pakken wanneer zij er zelf aan toe zijn. Dan blijft het ongedwongen, en vanuit een intrinsieke motivatie leren kinderen een stuk sneller.

Voor alle leeftijden

We hebben educatief speelgoed voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten zijn er bijvoorbeeld de natuurlijke bijtspeeltjes zodat een avocado iets van alledag wordt, inplaats van een exotisch, vreemd stuk groente (want wat de boer niet kent…). Voor wat oudere kinderen hebben we bijvoorbeeld de boomhutten met toebehoren. 

Selectie van educatief speelgoed

Educatief Speelgoed

Ben je benieuwd geworden naar ons educatieve speelgoed, neem dan een kijkje in onze winkel en ontdek al het moois wat we je te bieden hebben.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG

€5 KORTING

OP JE EERSTE AANKOOP VANAF €50


En blijf op de hoogte van nieuwe producten, exclusieve aanbiedingen en alle nieuwe ontwikkelingen.