PlanToys

Resultaat 1–21 van de 27 resultaten wordt getoond

Duurzaam en verantwoord

PlanToys is wat ons betreft hét merk dat je moet hebben als je écht zeker wilt weten dat je duurzaam en eerlijk koopt. Ze hebben bij het maken van hun producten als hoogste doel om positief bij te dragen aan de wereld. Ze ontwikkelen duurzaam en verantwoord speelgoed dat een bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast hebben ze het geluk en de gezondheid van hun personeel hoog in het vaandel staan.

Rubberbomen

De producten van PlanToys worden gemaakt van natuurlijke rubberbomen die geen latex meer produceren. Daar zit een heel verhaal achter. Het hout van deze bomen wordt zuiver gehouden door drie jaar vóór de bomen worden gekapt, te stoppen met het gebruiken van kunstmest. Er wordt gebruik gemaakt van een oven-droog proces om het hout sterk te maken.

Vrij van chemicaliën

PlanToys producten worden allemaal gemaakt volledig vrij van chemicaliën. Er wordt bijvoorbeeld ook geen gebruik gemaakt van traditionele chemische houtlijm. Om het speelgoed de mooie kleuren te geven, gebruiken ze kleurstoffen die vrij zijn van lood en zwarte metalen. Want waarom zou je die slechte stoffen gebruiken als het ook zonder kan?!

CO2 Neutraal

De gedachte van PlanToys gaat verder nadat hun producten af zijn. Tijdens het productieproces ontstaan uiteraard allerlei stukjes resthout. In plaats van deze weg te gooien, worden ze door middel van de Biomass generator omgezet naar energie voor de hele PlanToys fabriek en de omliggende dorpen. Daarnaast is PlanToys een CO2 neutraal bedrijf. Ze planten elk jaar meer dan 9000 bomen zodat ze de CO2 – die vrijkomt tijdens het produceren van hun producten – compenseren.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG

€5 KORTING

OP JE EERSTE AANKOOP VANAF €50


En blijf op de hoogte van nieuwe producten, exclusieve aanbiedingen en alle nieuwe ontwikkelingen.