Over Ons

Jelle Reichert en Florrie Walraven, een Amsterdams reislustig stel met altijd honderd-en-één plannen. Reiger en de Raaf is geboren op het terras in Zuid-Spanje toen er over de toekomst gefilosofeerd werd.

Achtergrond

Florrie, opgeleid als pedagoog, gespecialiseerd in mindful ouderschap en babymassage. Met ‘vrijheid’ als een van haar belangrijkste kernwaarden besloot ze na 4 jaar haar baan in het Emma Kinderziekenhuis AMC op te zeggen. Geïnspireerd door Rudolf Steiner, Maria Montessori, een holistische benadering van kinderen én een picky eye voor mooie dingen ontstond het idee voor natuurlijk speelgoed. Naast Reiger en de Raaf geeft Florrie trainingen en cursussen aan ouders als De Mindful Pedagoog.

Jelle studeerde lucht-en ruimtevaart techniek in Delft en is sinds 2014 actief aan het ondernemen. Zo heeft hij JOHAN Sports gestart, een bedrijf dat tracking technologie toepast in de sport en adviseert hij bedrijven over hun omgang met data als Data Heron.  Jelle is het technisch brein achter Reiger en de Raaf.

Waarom speelgoed?

Waar kinderen in de buurt zijn, daar zie je speelgoed. Bel aan bij een willekeurig gezin met kinderen in de basisschoolleeftijd en je struikelt bij het naar binnengaan over losliggend speelgoed.

Vanaf het moment van bekendmaking van een zwangerschap worden ouders-to-be, goedbedoeld, overladen met cadeaus voor hun aanstaande baby. 9 van de 10 keer is dat speelgoed. Dan volgt een babyshower en vervolgens een kraamcadeau. Kortom: er is een overdaad aan speelgoed. Veelal is dat speelgoed gemaakt van plastic. Iedereen kent het #plasticsoup verhaal, en we zijn het er over eens dat daar iets aan moet veranderen. Daarbij komt ook nog eens dat dat speelgoed veelal gemaakt is onder louche omstandigheden, misschien zelfs wel door kinderhandjes. 

Wat doe je dan? Geen speelgoed meer kopen voor kinderen is natuurlijk geen optie. Nee, je zorgt ervoor dat je een bewuste keuze maakt; alleen nog maar duurzaam speelgoed wat vaak generaties meegaat, waar je de herkomst van kent, waarvan je weet dat het het milieu zo min mogelijk belast, dat het met liefde gemaakt is door passievolle mensen.

 

Plus, laten we niet vergeten dat het feit dat je nu een gezin hebt niet automatisch hoeft te betekenen dat je zorgvuldig gekozen inrichting verpest wordt door lelijk kinderspeelgoed; dus ook nog een beetje esthetisch verantwoord graag. 

Wel zo handig als er zo’n winkel bij je in de buurt zit dus. Want hier uren onderzoek naar doen hebben maar weinig mensen tijd voor. Daarom besloten wij dat onderzoek voor jou te doen, en een speelgoed webshop te openen zodat we, in ieder geval in Nederland en België, voor iedereen dichtbij zijn en bewuste ouders een bewuste en verantwoorde keus kunnen maken. 

To celebrate a simplified childhood. 

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG

€5 KORTING

OP JE EERSTE AANKOOP VANAF €50


En blijf op de hoogte van nieuwe producten, exclusieve aanbiedingen en alle nieuwe ontwikkelingen.