Speelgoed Kinderopvang

Speelgoed kinderopvang; vaak van plastic en niet zo mooi. Maar het kan ook anders. Wil jij je onderscheiden van de massa? Wil je kinderen laten spelen met natuurlijke materialen en met speelgoed waarvan je weet waar het vandaan komt? Vind je duurzaamheid belangrijk en besef je hoe ernstig de wereld leidt onder al dat plastic dat er geproduceerd wordt? Wil jij dit ook uitdragen binnen je Kinderopvang? En tegelijkertijd wel speelgoed aanbieden dat verantwoord is én er mooi uitziet? JA?! Dan hebben we deze pagina voor jou gemaakt 🙂

Onze inspiratie

Maria Montessori

Emmi Pikler

Rudolf Steiner

Bij het uitkiezen van ons speelgoed, laten wij ons altijd inspireren door de ideeën van onder andere Pikler, Steiner en Montessori. Daardoor is ons speelgoed nét even anders dan het speelgoed dat je op een doorsnee Kinderdagverblijf vindt. Het is altijd gemaakt van natuurlijke materialen, stimuleert de fantasie en creativiteit en is op een duurzame manier tot stand gekomen. Met liefde voor kinderen, de natuur én de makers.

Natuurlijk en veilig

Natuurlijke materialen

Hoge kwaliteit

Veilig

Ons speelgoed voldoet aan de eisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Al ons speelgoed wordt gemaakt van natuurlijke materialen: hout, bamboe, kurk, vilt of gerecycled plastic. Als het speelgoed een kleurtje heeft, is dat altijd non-toxic verf en meestal afkomstig van plantenextract.

Uiteraard raden wij aan om tijdens het spelen met ons speelgoed bij de kindjes in de buurt te blijven.

Duurzaam en passief speelgoed

Voor bewuste kinderopvang

En fantasierijke kinderen

The goal of early childhood education should be to activate the child’s own natural desire to learn.

Maria Montessori

Speelgoed gebaseerd op verschillende filosofiën

Wij vinden het belangrijk dat je een verhaal of idee kunt vertellen bij het speelgoed dat je aanbiedt op je kinderopvang. Daarom hebben wij ons speelgoed gegroepeerd in verschillende categorieën, die aansluiten bij de filosofieen waar wij zo’n fan van zijn.

Antroposofisch Speelgoed

Antroposofisch speelgoed heeft geen doel. Het is de bedoeling dat het kind zelf invulling kan geven aan de betekenis van een stuk speelgoed. De uitwerking is vaak dan ook minder gedetailleerd.

Montessori Speelgoed

Montessori speelgoed heeft vaak juist wel een doel, een bepaald idee over hoe het speelgoed gebruikt moet worden. Het is vaak realistisch en vrij gedetailleerd uitgewerkt zodat het kind het herkent in de echte wereld, en dus inderdaad; na kan spelen.

Open Ended Play

Sterk gerelateerd aan antroposofisch speelgoed, want open-ended play – of; open einde spel – draait helemaal om het zelf invulling geven aan de betekenis van een stuk speelgoed.

Seizoenen

Het begrip ‘tijd’ is voor kinderen erg abstract. Tegelijkertijd is het wel fijn voor ze om wat voorspelbaarheid in hun leven te hebben. Door stil te staan bij het komen en gaan van de dagen, maanden en seizoenen geef je ze die voorspelbaarheid. We hebben een aantal mooie producten die je daarbij kunnen helpen.

Small World Play

Niks fijner dan kinderen hun eigen fantasiewereld te laten bouwen. Met onze kabouters, poppetjes, huisjes, bomen en dieren kan urenlang gespeeld worden.

Tafelspeelgoed

We kennen allemaal de drukte die – vaak aan het eind van de middag – ontstaat op een kinderdagverblijf. Hoe fijn is het dan om de kinderen een rustige activiteit aan te kunnen bieden. Geconcentreerd spelen aan tafel.

Vraag Korting aan voor jouw Kinderopvang

Mocht je na het bekijken van deze pagina speelgoed voor jouw kinderopvang willen bestellen bij ons, dan bieden wij speciaal voor de Kinderopvang een korting van 15% bij een bedrag vanaf €150

Bestellen kan via de website, en de korting vraag je aan via het volgende formulier. 

Wil je op een andere manier bestellen? Heb je vragen? Die mogen via de mail naar florrie@reigerenderaaf.nl of telefonisch via 0624138693 we denken graag met jullie mee

14 + 9 =

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG

€5 KORTING

OP JE EERSTE AANKOOP VANAF €50


En blijf op de hoogte van nieuwe producten, exclusieve aanbiedingen en alle nieuwe ontwikkelingen.